Distribucions

  • warning: Creating default object from empty value in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

Personalitzar el Knoppix Live CD - Remaster

Personalitzar el CD Knoppix per actualitzar el programari que conté i també instal·lar drivers o utilitats que no estan inclosos en la distribució original, com el driver Nvidia, Adobe Flash per Firefox, kontact, etc...

Instal.lacio estandard d'un Sistema Operatiu Debian GNU/Linux amb escriptori Kde o GNOME, howto

Aquest howto vol ajudar als usuaris novells en la instal·lació d'un sistema Debian GNU/Linux que volen tenir un equip de sobretaula. Dona una llista de les etapes d'instal·lació i fa una breu descripció de cadascuna.

Debian ultima el seu instal·lador gràfic

Avui des de Barrapunto, he sabut de l'existència d'un GUI per l'instal·lador de Debian. No és que no em senti cómode instal·lant-lo des de la cònsola, però ho trobo una mica rudimentari en comparació amb altres distribucions (no ens enganyarem, almenys Gentoo té un frame buffer a la cònsola i queda ben parit, l'instalador de Debian sembla dels anys 80's). Així doncs m'he decidit a provar-lo.

Abans de comentar res, dir que no s'han basat en cap instal·lador gràfic existent, encara que moltes veus deien que podien aprofitar ANACONDA (l'instal·lador de Red Hat si no vaig errat), però aquest necessita d'un servidor X. El DebianInstallerGUI utilitza Direct Frame Buffer i així s'estalvia RAM: Anaconda necessita 64 MB mínim (els de Fedora recomanen 192), i el Debian instaler en necessita 32. Això sí, han hagut de fer un gran esforç per actualitzar el Direct Frame Buffer (més info al wiki de Debian)

Com instal·lar un OpenZaurus en una SHARP Zaurus SL-5500S

INTRODUCCIÓ
La SHARP Zaurus SL-5500S, com sabreu és una de les poques PDA que funcionen amb GNU/Linux de sèrie, concretament un sistema operatiu amb parts privatives anomenat Qtopia. A mi m'agraden més els SO oberts, en constant evolució, més manejables i amb els que puguis col·laborar, i per tant vaig escollir un nou sistema operatiu: l'OpenZaurus

Un dels problemes que tenia és que el meu portàtil no te infrarojos i havia d'arrossegar per tot arreu la base usb si volia connectar-me a Internet o sincronitzar la Zaurus amb el PC. La solució per la que vaig optar va ser comprar un adaptador CompactFlash Wireless (Linksys PKW-WCF12, amb funcionament certificat sota GNU/Linux)

Gentoo, la distribució feta a mida (I Part)

Sempre he vist positiva la experiència amb varies distribucions, per poder quedar-se amb la que un li vagi millor. Tot i això­, la meva experiència no ha estat especialment llarga, més aviat al contrari; primer Debian Woody, posteriorment Sarge, i finalment Sid. A partir d'aquí, a través dels comentaris d'altra gent, a base d'anar veient opinions, articles i documentació sobre Gentoo, em va convèncer i vaig decidir instalar-la al meu desktop.

Contingut sindicat