blog de toniher

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

Actualitzar a 'Mandrake 10.0 Community' a partir de l'eina URPMI

Aquest divendres mateix ha sortit la nova versió de la distribució Mandrake Linux.
En un article anterior vam explicar el canvi de política de l'empresa MandrakeSoft amb la sortida de noves versions.
Les novetats més importants respecte a la versió anterior, la 9.2, són un kernel 2.6.x (un derivat del 2.6.3) força comprovat i amb els extres de les distribucions Mandrake (ex. supermount); i per als usuaris de KDE, una nova versió d'aquest escriptori, la 3.2.
A continuació explicaré com pot actualitzar-se a aquesta nova versió (suposant que es té instal·lada una 9.2, per exemple) amb l'eina urpmi.

Canvis en el procés de desenvolupament de Mandrake

MandrakeSoft, empresa de la
popular distribució Mandrake
Linux
ha anunciat
que hi haurà canvis en el procés de desenvolupament i de sortida a la llum
de les futures versions.

Actualització: Ja tenim el MLDonkey 2.5!

Recentment ha sortit la versió 2.4 d'un dels més populars clients de compartició de fitxers via P2P. Les versions oficials que poden descarregar-se aquí.
Per altra banda binaris per a diferents plataformes de les darreres versions del CVS poden aconseguir-se a MLDonkeyWorld. En aquesta mateixa pàgina hom pot trobar consells per a aquesta fantàstica utilitat com també diferents interfícies gràfiques i via web i applets per al nostre client del burret preferit.

Millorar el cursor a les noves X 4.3.

La nova versió del sevidor gràfic més popular del món UNIX permet la possibilitat d'icones personalitzables, amb una gran varietat de tipus disponibles a la xarxa amb efectes tals com ombres o animacions.
A Bulma trobem un article de com posar-ho a punt a Debian.
Per a usuaris del tot just nou Mandrake 9.1, poden descarregar-se un paquet per a aquest propòsit anomenat cursor_themes.

Ha sortit el nou Mandrake Linux 9.1

Als diferents mirrors podem ja trobar la darrera versió, 9.1 (Bamboo), d'aquesta popular distribució GNU/Linux; molt recomanada especialment per als no-iniciats al món dels sistemes operatius lliures, però que també pot gratament satisfer als més experimentats.
Algunes de les característiques que es destaquen són extret de la plana de Mandrake:

Contingut sindicat